BALLINA

Fjala e kryeshefit të AMMK-së

Të nderuar vizitorë të portalit te Agjencionit per Mbrojtjen e Mjedisit te Kosovës. Të respektuar dashamirës të mjedisit, mirë se erdhët në shtëpinë tonë, dyert e se cilës janë gjithmonë të hapura për ju. më shumë

Vazhdon bashkëpunimi i frytshëm në mes Agjencive Mjedisore të Kosovës dhe Shqipërisë

Kryeshefi ekzekutiv i Agjencionit për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës dr.sc. Ilir Morina është takuar me homologun e tij nga Shqipëria, z.Julian Beqiri, Drejtori i përgjithshëm i Agjencisë së Mjedisit dhe Pyjeve. Në takim është biseduar për mundësitë e vazhdimin të bashkëpunimin ne mes të Agjencionit për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës dhe Agjencisë së Mjedisit dhe Pyjeve në sektorin e mjedisit. Me theks të veçantë është folur për bashkëpunimin në kuadër të rrjetit EPA Network me fokus në programin për vendet e Ballkanit Perëndimorë i cili është prezantuar në takimin e 23 te EPA Network të mbajtur në Prishtinë. Është diskutuar edhe për mundësitë e bashkëpunimit në kuadër të programit për bashkëpunim me Agjencinë e Mjedisit të Evropës, shkëmbimin e përvojave në sektorin e laboratorëve përkatëse si dhe në fusha tjera me interes dypalësh. më shumë

8 Nëntori - Dita botërore e planifikimit të qyteteve

8 Nëntori – Dita botërore e planifikimit të qyteteve, është ditë e rëndësishme për çdo qytetar të botës që dëshiron qytet më funksional, lagje më urbane, mjedis të mbrojtur dhe të menaxhuar me më shumë kujdes, përgjegjësi më të lartë qytetare. Përmbushja dhe respektimi i këtyre dëshirave do të na ndihmojë që të shmangemi nga praktikat e deritashme me ndikim në zhvillimin stihik të qyteteve tona, shpesh të pamenduar mirë dhe me pasoja të papërmirësueshme. Për herë të parë, Dita Botërore e Planifikimit të Qyteteve është shënuar në vitin 1949, si nevojë e angazhimit gjithëpërfshirës në vendosjen e politikave, të cilat do të ndikojnë në përmirësimin e kualitetit të jetës në përgjithësi. Aktualisht, kjo ditë e rëndësishme e sektorit të planifikimit hapësinor festohet në shumë qytete në të gjitha anët e botës. Sa i përket organizimit, iniciuesit dhe organizatorët kryesisht janë institucione profesionale, që për qëllim kryesor kanë promovimin e planifikimit gjithëpërfshirës – duke i bërë bashkë planerët profesional dhe publikun e gjerë. më shumë