BALLINA

Fjala e kryeshefit të AMMK-së

Të nderuar vizitorë të portalit te Agjencionit per Mbrojtjen e Mjedisit te Kosovës. Të respektuar dashamirës të mjedisit, mirë se erdhët në shtëpinë tonë, dyert e se cilës janë gjithmonë të hapura për ju. më shumë

Të mërkuren hapet diskutimi publik për Planin Hapësinor për Parkun Kombëtar Bjeshkët e Nemuna

Pas përfundimit të draft planit dhe në bazë të Ligjit për Planifikim Hapësinor, Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës, përkatësisht Instituti për Planifikim Hapësinor organizojnë Shqyrtimin Publik për dokumentin Plani Hapësinor për Parkun Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”. Të mërkurë me datë 29.04.2015, me rastin e hapjes së procesit të Shqyrtimit Publik bëhet prezantimi i draft dokumentit të Planit Hapësinor për Parkun Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”. Në kuadër të këtij procesi me të drejtë presim angazhimin e të gjithë të interesuarve, në mënyrë të veçantë të ekspertëve, shoqatave të ndryshme, përfaqësuesve të komunave pjesëmarrëse dhe qytetarëve, të cilët me komente dhe rekomandime do të ndihmojnë në plotësimin e dokumentit final. Sipas procedurës, dokumenti i plotësuar do të dorëzohet në Qeveri dhe në Kuvendin e Kosovës për aprovim përfundimtar. më shumë

Kryeshefi i AMMK-së, takohet me z. Karl Falkenberg, DG për mjedis në Komisionin Evropian

Në kuadër të pjesëmarrjen në takimin e 24 të EPA Network (Rrjeti i kryeshefave të Agjencive të Mjedisit të Evropës), që po mbahet në Riga të Letonisë, kryeshefi i AMMK-së dr.sc.Ilir Morina, është takuar edhe me z. Karl Falkenberg, Drejtor i përgjithshëm në Drejtorinë e Mjedisit të Komisionit Evropian.Kryeshefi i AMMK-së, e ka njoftuar atë për gjendjen e përgjithshme të mjedisit në Kosovë dhe për punën e institucioneve mjedisore dhe njëherit ka kërkuar mbështetje nga Komisioni Evropian për vazhdimin e përkrahjes së mbrojtjes së mjedisit në Kosovë përmes projekteve konkrete. Ata kanë biseduar edhe për mundësitë dhe format e bashkë punimit në të ardhmen në mes të institucioneve qendrore mjedisore dhe Drejtorisë së Mjedisit të Komisionit Evropian.më shumë