BALLINA BreadCrumbTrailer Arkivi - Lajme

Arkivi - Lajme

Agjencia e Mjedisit të Evropës ka konfirmuar fuqizimin e bashkëpunimin me vendet e Ballkanit

Kryeshefi i Agjencionit për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës, Dr.sc. Ilir Morina, në cilësinë e Qendrës Nacionale për Bashkëpunim me Agjencinë e Mjedisit të Evropës (AME), ka pranuar sot një letër nga Udhëheqësja e Bordit Menaxhues të AME, Laura Burke dhe nga Drejtori Ekzekutiv i kësaj agjencie Dr. Hans Bruyninckx, përmes së cilës konfirmohet fuqizimi i bashkëpunimit në mes të Agjencinë e Mjedisit të Evropës (AME), dhe Agjencive të Mjedisit të vendeve të Ballkanit Perëndimorë.më shumë

Një delegacion i lartë i Agjencisë së Mjedisit të Evropës po viziton Kosovën

Në Kosovë po qëndron për vizitë një delegacion i lartë i Agjencisë së Mjedisit të Evropës i udhëhequr nga drejtori ekzekutiv i kësaj agjencie Hans Bruyninckx. Qëllimi i vizitës është fuqizimi i bashkëpunimit në mes të Agjencisë së Mjedisit të Evropës dhe Agjencisë për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës si dhe të shkëmbehen informata dhe diskutime mbi zhvillimet e fundit mjedisore në Kosovë dhe nevojat për të ardhmen në kuadër të këtij bashkëpunim. më shumë

Në territorin e komunës së Mitrovicës evidentohen zona natyrore me potencial për regjistrin e zonave të mbrojtura

Instituti i Kosovës për Mbrojtjen e Natyrës, në kuadër të detyrave programore të tij, në bashkëpunim me komunën e Mitrovicës, ka realizuar projektin e evidentimit të vlerave natyrore në këtë komunë. Gjatë këtij hulumtimi janë evidentuar disa zona me vlerat natyrore, të karakterit botanik, hidrologjik dhe speleologjike, që dallohen me karakteristika të veçanta.më shumë

Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës paralajmëron vërshime për datën 14.05.2019.

Sektori i Hidrologjisë i Institutit Hidrometeorologjik të Kosovës ka parashikur se do të ndodhin vërshime për shkak të reshurave të mëdha që do përfshijnë vendin në ditët në vijim. Sipas njoftimit të IHMK vërshimet do të paraqiten me datën 14.05.2019, dhe do përfshijnë pjesën perëndimore, jugore dhe veriore te Kosovës. Parashikohet që reshjet të fillojnë rreth 72 orë pas shpalljes se njoftimit me një sasi prej >30 - 50 mm, dhe me probalitet të lartë të reshjeve ekstreme, përmbytjeve dhe rëshqitje të dhuet në zonat e ndjeshme.më shumë

MMPH-AMMK kërkon qe lidhur me rastin e Ariut të Murrmë në Prizren të zbatohet legjislacionin për llojet e mbrojtura shtazore!

Pas publikimit të informacionit për vendimin e Agjencisë së Pyjeve të Kosovës për vrasjen e Ariut të Murrmë, AMMK njofton opinionin publik që ky vendim është në kundërshtim me rekomandimet dhe qëndrimet e komisionit profesional të MMPH që ishte ngritur për vlerësimin e kësaj gjendje. Komision për vlerësimin e masave që duhet të ndërmerren për mbrojtjen e banorëve dhe pasurisë së tyre të shkaktuara nga Ariu i Murrmë ka përfunduar punën e vet lidhur me vlerësimin e situatës dhe dhënien e rekomandimeve për masat që duhet te ndërmerren lidhur me këtë situatë. më shumë

previous

1-5 Nga 386

next